Varumärken inom basket

Oavsett om du tränar, värmer upp eller tävlar, om du är nybörjare eller expert, indoor eller outdoor, så har Basket-Center den perfekta basketbollen för dig. Spalding Wilson , Molten, Nike, adidas, Tremblay CT eller Peak, allt du behöver göra är att välja från vårt urval av basketmärken.

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Basketbollar

Basketbollar är oftast orangefärgade ball och är vanligtvis tillverkade av läder, gummi eller syntetmaterial.

Vilken storlek på basketboll ska jag välja?

Storleken på basketbollen beror på om du är man, kvinna eller barn. För män används storlek 7 .

För kvinnor rekommenderas storlek 6 och för barn under 12 år rekommenderas en boll i storlekarna 3 till 5.

Det är viktigt att förstå att ju större storlek, desto större omkrets och vikt. Upp till 12 års ålder måste du anpassa dig till ditt barns behov.

De olika storlekarna på basket:

Storlek 1: från 3 års ålder

Storlek 3: från 4 till 6 år

Storlek 5: från 7 till 12 år

Storlek 6: för juniorer från 12 år och uppåt samt för damer

Storlek7: för män.

Väljer du en indoor eller outdoor boll? Vad är det för skillnad?

Det finns två typer av bollar som passar de olika typerna av planer som används för basket. Bollen kan spelas inomhus ("indoor") eller utomhus ("outdoor"). Dessa olika namn, som ofta är tryckta på bollen, anger om bollen är avsedd för användning i en gymnastiksal eller utomhus.

Skillnaden mellan en indoor och en outdoor boll är överdraget, som oftare är gummi för utomhusbruk och läder för indoor, vilket ger en bättre bollkänsla.

Läder är dock mindre motståndskraftigt och mer greppvänligt än gummi. Det finns dock också hybridläderbollar som är mycket mer motståndskraftiga, så att du kan spela basket på indoor och outdoor.

Hur väljer jag en basketboll?

Nu när du vet vilken storlek på boll du vill ha och vilken plan du planerar att spela på (inomhus eller utomhus). Allt du behöver göra är att välja mellan de olika mär kena!

Bollmärkena varierar från liga till liga. Ett av de mest kända märkena på tous är utan tvekan Spalding. Under flera år var elle den officiella leverantören av utrustning till NBA och WNBA ligorna.

År 2021 kommer dock Wilson att utrusta spelarna i de prestigefyllda ligorna NBA och WNBA. På samma sätt som Spalding marknadsför Wilson bollar för tous budgetar och träningar.

Molten är också ett av basketens prestigefyllda varumärken. Faktum är att elle levererar de officiella bollarna till FIBA (International Basketball Federation -Ball).

Vi erbjuder också bollar från Nike, inte nödvändigtvis ett pionjärföretag inom tillverkning av basketbollar, men med tiden har elle lyckats etablera sig och konkurrera med jättarna Spalding och Wilson.


Genom att i hög grad förlita sig på designen av sina bollar tilltalar Nike lättare den nya generationen. Och med goda skäl! Varumärket har sponsrat den internationella turneringen Junior durant i flera år.