Basketboll

Oavsett om du tränar, värmer upp eller tävlar, oavsett om du är nybörjare eller expert, indoor eller outdoor, Basket-Center har den perfekta basketen för dig. Spalding Wilson , Molten, Nike, adidas, Tremblay CT eller Peak, allt du behöver göra är att välja från vårt urval av basketmärken.

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Basketboll

Basketbollarball äroftast orangefärgade och tillverkas vanligtvis av läder, gummi eller syntetmaterial.

Vilken storlek ska jag välja på basketbollen?

Storleken basketbollen beror på om du är man, kvinna eller barn. För mänanvänds storlek7 .

För kvinnor rekommenderas storlek6, och för barn under 12 år rekommenderas en boll i storlekarna3 till 5.

Det är viktigt att förstå att ju större storlek, desto större omkrets och vikt. Framtill 12 års ålder måste du anpassa dig efter ditt barns behov.

De olika storlekarna på basketbollar :

Storlek 1: från 3 års ålder

Storlek3: från 4 till 6 år

Storlek 5: från 7 till 12 år

Storlek 6: för juniorer från 12 år och uppåt och kvinnor

Storlek 7: för män.Välja en indoor eller outdoor boll? Vad är det för skillnad?

Det finns två typer av bollar som passar de olika typer av planer som används för basket. Bollenkan spelas inomhus ("indoor") eller utomhus ("outdoor"). Dessa olika namn, som ofta är tryckta på bollen, anger om bollen är avsedd för användning i en gymnastiksal eller utomhus.

Skillnadenmellan en indoor - och en outdoor -boll är överdraget, som oftast är gummi för utomhusbruk och läder för indoor, vilket ger en bättre bollkänsla .

Läder är dock mindre motståndskraftigt och greppvänligare än gummi. Men det finns också hybridläderbollar som är mycket mer motståndskraftiga, vilket gör dem idealiska för indoor och outdoor basketbollar!
Hur väljer man en basketboll?

Nu när du vet vilken storlek på boll du vill ha och vilken plan du planerar att spela på (inomhus eller utomhus). Allt dubehöver göra är att välja mellan de olika märkena!

Bollmärkena varierar från lig a till liga. Ett av de mest kända märkena är utan tvekan Spalding. Under flera år var det den officiella utrustningsleverantören för ligornaNBA och WNBA.

Men 2021 kommer Wilson att utrusta spelarna i de prestigefyllda lig ornaNBA och WNBA. På samma sätt som Spalding marknadsför Wilson bollar för alla budgetar och träningsformer.

Molten är också ett prestigefyllt basketmärke. Det levererar de officiella bollarna till FIBA (Fédération Internationale de Basket-Ball).

Vi erbjuder också bollar från Nike, inte nödvändigtvis ett pionjärföretag inom tillverkning av basketbollar, men med tiden har det lyckats etablera sig och konkurrera med de gigantiska Spalding och Wilson.


Genom att ihög grad förlita sig på designen av sina bollar tilltalarNike lättare den yngre generationen. Och det med goda skäl! Varumärket har under flera år sponsrat den internationella turneringen Junior durant .