Basketskor

Med en blandning av indoor och outdoor är bra skor en förutsättning för bra basket! Basket-Center erbjuder dig ett urval av de bästa märkena och modellerna av basketskor. Nike adidas , Peak och många andraautres varumärken väntar på dig på Basket-Center!

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Vilka basketskor ska jag välja?

Att välja basketskor är ett viktigt steg för alla basketspelare!

I den här kategorin hittar du olika märken av skor för män, kvinnor och juniorer, oavsett om du ärnybörjare eller enerfarenbasketspelare!

Basket-Center kan hjälpa dig att välja rätt par skor för att slå motståndarna i mål.

Typer av basketskor

Det finns olika typer av basketskorball. Det finns medelhöga, låga, lätta och tunga skor.

Vilka ska du välja? Ditt val av skor beror på din spelstil, din fysiska förmåga och, framför allt, din position på planen.

Lätta, låga basketskor för snabba spelare

Om du är en spelare rapide, välj skor som är flexibla och lätta. Du vill ha ett par skor som är nära marken så att du får bättre stöd på planen.

Vi rekommenderar också att du väljer skor med bra ankelstöd och en sula som griper tag i golvet. Detta beror på att snabba spelare ständigt ändrar riktning plötsligt.Mellanhöga basketskor för mångsidiga spelare

Den perfekta kompromissen mellan en lätt och en tung sko! Mellanhöga basketskor hjälper till att undvika fotledsvridningar samtidigt som de ger bra fart i racketspelet.

Den stora skillnaden mot autres par skor är sulans tjocklek, som absorberar stötar!Tunga, solida basketskor >

Om du är en ganska stor och fysisk spelare rekommenderar vi starkt ett par höga skor som anses vara mer solida och tunga. Detta kommer att göra det lättare för dig att stå emot fysisk kontakt och försvara dig mot returer, vilket kommer att sätta stor press på din fotled.Välja basketskor efter din position

Basket har tre typer av positioner: point guard, wing och inside.

För point guards rekommenderas låga skor. Detta för att garantera dig rörelsefrihet så att du kan organisera spelet och röra dig snabbt.

Wingers bör anpassa sina val efter sina tekniska kvaliteter. Den här positionen kräver stor mångsidighet. Det är därför vi rekommenderar ett par halvvägs upp på ankeln. Om du t.ex. är en extremt offensiv kantspelare är en slitstark modell med bra dämpning att föredra.

Innerpositionerna och pivots är de där kontakt och stöd är mest efterfrågat. Vi rekommenderar därför ett solitt par med bra dämpning, så att du kan hålla stånd mot dina motståndare.

Hur väljer man basketskor till sitt barn?

För ditt barn är valet mycket enklare. Mindre komplexa modeller finns tillgängliga. Basketskor för Junior är helt mångsidiga. De ger komfort, flexibilitet och hållbarhet!

För barn upp till 12 år rekommenderar vi vårt sortimentJunior.